Get Moving

Durant aquest 2014, un grup de 20 joves manlleuencs han estat rebent classes en llengua anglesa i participant en intercanvis a diferents països d’Europa gràcies a un conveni de col.laboració entre l’Àrea de Serveis Socials de l’Aj. De Manlleu i Projecte AURORA, entitat dedicada a combatre l’atur juvenil i a fomentar l’empoderament dels joves.

D’aquí va sorgir la idea de organitzar un intercanvi de joves europeus a la comarca d’Osona amb la col.laboració d’aquests joves de Manlleu.
Així doncs, del 7 al 16 de novembre es van un intercanvi de teatre i fotografia social, on més de 30 persones provinents de 6 països diferents van rebre xerrades, formació i van visitar diferents punts de la comarca d’Osona com Vic, Manlleu, Torelló i Borgonyà.

Durant aquests dies van estar treballant diferents temes que afecten directament als joves provinents de la Unió Europea, com és l’atur juvenil, manipulació dels mitjans de comunicació o el diàleg interreligiós. El dia 14 de Novembre es van presentar els resultats al teatre Puigagut de Manlleu, al barri de l’Erm, amb representacions teatrals, exposicions de fotografia i video davant d’un públic molt divers.

El projecte, cofinançat per la Comissió Europea (programa ERASMUS+) es va implementar gràcies a Projecte AURORA (Vic) Centre residencial ESPIGOLART (Borgonyà) i l’Àrea de Serveis Social de Aj. Manlleu, amb el suport de la Direcció General de la Joventut de Catalunya.